gototopgototop
Home Activitati Studiu Biblic

Studiu Biblic

Imprimare
Studiu Biblic

Urmand indemnul apostolului Pavel din Coloseni 1:10, sa crestem in cunostinta lui Dumnezeu, biserica noastra nu a renuntat niciodata la modalitatea de a implini acest deziderat prin studiu biblic impreuna cu intreaga biserica in fiecare duminica in cadrul serviciului de inchinare.
Studiul biblic pe o anumita tematica, stabilita pe o perioada de un an de zile si care poate fi cunoscuta prin calendarele anuale de studiu, este o provocare pentru o cercetare mai profunda, amanuntita si sistematica a cuvantului lui Dumnezeu.El se bazeaza pe o expunere a textului biblic, intrebari si raspunsuri pe marginea subiectului si apoi concluziile care sa ajute la aplicarea in practica a cuvantului. Cei care doresc sa studieze tema in timpul saptamanii, aprofundand ideile principale, au la indemana indrumare de studiu trimestriale care se difuzeaza prin biserica noastra.
De altfel prin acest studiu nu se urmareste doar cunoasterea ci si trairea de zi cu zi a Sfintelor Scripturi. Aceasta practica a studiului cuvantului lui Dumnezeu o gasim atat in Vechiul Testament (Neemia 8:8) cat si in Noul Testament (F. Ap 28:30-31)
Studiul are drept scop:

  • Sa-L prezinte pe Dumnezeu in toata maretia Sa. (Ps1 19:18)
  • Sa contribuie la maturizarea celui credincios , ajutandu-l sa deosebeasca ce e bine de ce e rau, lumina de intuneric.(Ef. 4:13-15)
  • Sa-l ajute pe credincios sa se impotriveasca diavolului cand este ispitit, asa cum Domnul Isus la infruntat cu aceste cuvinte :'Este scris!' (Tit 2:7-8)
  • De a-l echipa pe crestin in vederea marturisirii cuvantului adevarului, oamenilor neintorsi la Dumnezeu. (Matei 10:18-20, Matei 24:14, 1Corinteni 1:5-6)
  • Sa faca lumina acolo unde sunt erezii, sa invete pe crestini sa deosebeasca Duhul lui Dumnezeu de duhul de amagire al satanei. (2Ioan 7-11)
  • Sa ne faca constienti de importanta cuvantului Domnului in viata noastra in fiecare zi. (Iosua 1:8)
  • De a-l ajuta pe cel necredincios sa se apropie si sa-l cunoasca pe Dumnezeu.( F.Ap 2:37-41)

Amintim aici pe fratii care in decursul anilor s-au pus la dispozitia lui Dumnezeu si au slujit cu daruire si in aceasta lucrare in cadrul orelor de studiu biblic:
Ioan Sandru, Eugen Jurenco, Victor Sarbu, Gheorghe Jurjeu, Iosif Capota, Ioan Socaciu, Emil Bleoaja, Beniamin Capota.Zoom     
Dupa ordinarea fr.Beniamin CapotaZoom ca prezbiter, acestuia i s-a incredintat responsabilitatea lucrarii, avandu-se in vedere activitatea sa de peste 25 de ani in cadrul orelor de studiu biblic in Biserica Golgota.

Incredintati de importanta acestei lucrari, de nevoia de cunoastere a cuvantului lui Dumnezeu si de trairea lui, ne rugam ca Domnul sa dea har peste aceasta slujire si peste cei ce slujesc, astfel incat sa fie un real castig pentru toti cei ce participa la aceste studii si o lauda adusa Celui ce este CALEA, ADEVARUL si VIATA.

Va invitam cu drag impreuna cu noi la serviciile de inchinare.

 
Programul Bisericii Golgota
DUMINICA
       9:00 -   9:45 Rugaciune
       9:45 - 10:30 Studiu Biblic
     10:30 - 12:00 Serviciu Divin
     18:00 - 20:00 Serviciu Divin
 
VINERI      18:00 - 20:00 Serviciu Divin
 
MARTI      16:30 - 18:00 Intalnirea Surorilor
SAMBATA      18:00 - 20:00 Intalnirea Tineretului
HARTA LOCATIE BISERICA
 
Adresa :
Sos Nicolae Titulescu Nr 56A
 
Transport :
Autobuz 282 statia Primaria Sector 1
Tramvai 34 sau 46
Metrou statia Basarab sau Gara de Nord
 
Contact :
Telefon : 0790.395.706
Email : biserica.golgota@gmail.com