
Fara a ignora sau minimaliza jertfa si contributia tuturor celorlalti care au fost si sunt inca implicati in lucrarea muzicala a bisericii ne referim aici in mod special la Jean Staneschi

Au mai slujit ca dirijori fr. Rusu Ioan, inainte de cel de-al doilea razboi mondial , fr. Suciu, fr.Samuel Ghitea, fr Titi Blaj si fr. Leric Ioan.
Urmasi ai lui Titi Adorian la pupitrul orchestrei ,mentionam pe Paul Branea si Cristian Caraman.
De mai bine de 25 de ani (cu exceptia inceputului anilor 80 cand dirijor principal a fost fr. D.Stauceanu) dirijorii corului sunt Pavel Bogateanu


De-a lungul vremii activitatea muzicala a bisericii Golgota a cuprins diferite modalitati de exprimare a cantului, de la cantarea comuna a bisericii la coruri (mixt, barbatesc, femeiesc, de tineret si de copii), orchestre (de camera si de mandoline), grupuri vocale si vocal instrumentale, solisti si instrumentisti.
Cantarea comuna si corul mixt au fost parte integranta a slujirii in majoritatea serviciilor divine desfasurate de-a lungul timpului in biserica Golgota.
Dirijorii au acordat o atentie deosebita slujirii corului in biserica, participarii alaturi de coruri ale altor biserici din Bucuresti la diferite evenimente ale cultului baptist precum evanghelizari, Congrese, inaugurari de biserici, dar si participarii la alte activitati extrabisericesti, precum turnee in strainatate, festivaluri corale de muzica corala bisericeasca interconfesionale, dar si misiune in locatii precum Sala Palatului, Case de cultura, Primarii, Case de copii si chiar la Palatul Parlamentului.
Un aport deosebit in lucrarea muzicala il au toti coristii si instrumentistii care au activat si activeaza in biserica. Alaturi de acestia remarcam ca organisti pe sr.Raisa Busila (harmoniu), Pavel Bogateanu


Corurile de tineri dirijate de Ionel Tunea, Daniel Petrescu, D. Stauceanu, Silviu Jurjeu

Actualitate :
Prin responsabilii sai muzicali, biserica Golgota promoveaza si astazi valorile muzicale autentice ale imnologiei traditionale baptiste dar si muzica contemporana spirituala, de calitate.
Alaturi de cantarea comuna a bisericii suntem sustinatorii muzicii corale ca motor al slujirii prin cantare in cadrul serviciilor divine. Pentru noi conteaza mai putin epoca in care a fost compusa o cantare, decat calitatea muzicala si a mesajului sacru al acesteia transmis atat prin melodie si armonie cat si prin text, si nu numai prin text.
Repertoriul nostru coral cuprinde atat piese muzicale ale unor compozitori consacrati in secolele anterioare, precum Palestrina, Mozart, Bethoveen, Chaikovski, Muzicescu, Peterson etc, dar si din creatiile crestine contemporane ale unor compozitori romani si straini precum, N.Moldoveanu, I.Miclea, D.Stauceanu, N.Muresan sau Tom Fetke, K.Kaizer, K.Green, A.Crouch, Twilla Paris,etc.
Dirijori sunt fr.Pavel Bogateanu



Organistii si pianistii bisericii sunt sr.Rodica Cocar , fr.Pavel Bogateanu

Fanfara este condusa de fr.Gheroghe Dascaliuc

Orchestra condusa de sr. Luiza Savencu este formata din tineri din Biserica Golgota ajutati de un grup de tineri din Peris.
In aprilie 2008, biserica noastra a achizitionat o orga de concert digitala Johannus care a fost dedicata lucrarii intr-un concert special sustinut de organistul american fr. Ken Tucker.
Tinerii sunt implicatii muzical in diferite formatii, precum corul mixt, fanfara, corul barbatesc, dar si in grupuri de tineri, care participa prin cantare in serviciile divine ale bisericii locale dar si in alte biserici.
Credem ca muzica are locul ei special in viata creinciosilor si ca trebuie sa fie folosita de acestia, si astazi ca si in trecut, pentru slavirea lui Dumnezeu, zidirea sufleteasca a bisericii si chemarea la mantuire a pacatosilor si nicidecum pentru alte scopuri de promovare a vreunei persoane sau formatii.
Iovan Miclea. A activat o perioada scurta ca dirijor in biserica noastra in perioada tineretii. S-a distins prin multele compozitii de muzica corala si aranjamente corale. A fost cadru universitar la Conservatorul din Bucuresti unde a detinut pentru un timp si functii de conducere adminitrativa.
Titus Adorian

Jean Staneschi.

Valentin Moraru. Profesor de muzica cu activitate deosebita in muzica corala. Sensibilitatea sa si inclinatia catre muzica de valoare, inclusiv cea romaneasa, alaturi de formarea grupului de tineri studenti cantareti (unii de la Conservator si chiar din corul Madrigal la sfarsitului anilor ’60 ) impreuna cu seriozitaea sa muzicala deosebita sunt elemente remarcabile ale activitatii sale muzicale din biserica.
Daniel Stauceanu. Profesor si dirijor de cor (inclusiv cor de filarmonica). Compozitor, muzician si pedagog deosebit a avut un rol hotarator in formarea unei adevarate scoli muzicale in biserica Golgota precum si a unui curent de promovare a muzicii crestine de calitate in lucrarea bisericilor din tara. S-a ocupat in mod special de coruri, de solisti, de organisti, de dirijori dar pentru o perioada scurta si de studentii de la Seminar care urmau sa ajunga pastori, insuflandu-le atat dragoste si cat si responsabilitate si respect pentru muzica din biserica. A dirijat oratoriile si lucrarile muzicale de amploare din literatura muzicala religioasa, a infiintat Corul Mic (al tinerilor) cu care a impulsionat acest tip de lucrare prin multele vizite facute atat in biserici mari cat si in cele mici din tara. Este autorul volumelor de cantari corale Cantarile Evangheliei si Antologie de cantari corale crestine vol .1 si 2, care stau la baza repertoriului coral al bisericii noastre.